Vattentrask /  vattenlöpband  Friskvårdsträning

Vattentrask som friskvård vänder sig till både dig som privatperson och till dig som är företagare och redan har en vattentrask.

Kursen ger dig en grundläggande kunskap i träningsfysiologi där vi pratar om varför skador uppkommer och hur olika faktorer påverkar träningen i vattentrasken. Vi berör även de olika vattennivåerna i vattentrasken och hur hunden kompenserar och hur progressionen ser ut under träning.

I föreläsningen som handlar om funktionella grundrörelser får du lära dig vilka muskler som aktiveras under träningen i vattentrasken.

Under föreläsningarna om pulsträning och pulsberäkningar lär du dig att beräkna arbetspulsen på olika storlekar på hundar och får därigenom en grundläggande kunskap om vilka pulsvärden som är normala under träningspasset.

Du får slutligen även lära dig att räkna ut hur länge hunden ska tränas på vattentrasken och hur hundens puls reagerar på olika hastigheter och belastningar i vattentrasken.

Du behöver INTE ha egen pulsmätare för att ta del av informationen i utbildningen, utan pulsmätaren används i utbildningen för att ge riktlinjer till er deltagare om hur intensivt och med vilken belastning ni bör köra hundarna för att få önskad effekt. Det är alltid lättare att förklara med tydliga exempel. Värt att notera är att pulsen skiljer från små hundar till stora hundar under träning och passivitet.

Efter avslutad utbildning tilldelas du ett diplom. Du mailar info(a) agardhshundsport.se och meddelar att du är färdig med utbildningen. Efter att vi kontrollerat att alla föreläsningar är genomlyssnade så skickas diplomet via post.

Hoppas att du får mycket nytta av dina nya kunskaper.
Write your awesome label here.

 

Innehåll

  • 9 st föreläsningar
  • Diplom efter genomförd kurs.

Du lär dig

Grundläggande träningsfysiologi och varför skador uppkommer och hur olika faktorer påverkar träningen i vattentrasken.

Målgrupp 

Till både privatpersoner företagare som redan har en vattentrask.
Du behöver inte ha en egen pulsmätare.
Din kursledare

Britta Agardh

Jag hoppas att kunna både hjälpa och förgylla din vardag med inspirerade fysisk träning för din hund. 
Jag driver Agardhs Hundsport AB och har två barn födda 2007 och 2013 och två hundar. Är certifierad både som Fysioterapeut för hund och Personlig Tränare för hund och även licensierad Personlig Tränare för människa. 

Jag har specialiserat mig på att förebygga skador på aktiva hundar. Har skrivit fyra böcker i ämnet fysisk träning för hundar: 
  • Konditionsträning för hundar 2011. 
  • Fysträning för aktiva hundar 2013. 
  • 365 Fysträning för hundar 2015. 
  • Fysisk träning för hund 2017. 

Intresset för fysisk träning och friskvård för hund har ökat här i Norden och jag föreläser och utbildar över hela landet. Jag samarbetar med gymnasieskolor där utbildningarna skräddarsys efter skolans och elevernas behov. Utbildar både företagare och privatpersoner till Personliga Tränare för hund, PTK9.se. 

Jag är utbildad instruktör i allmänlydnad och provledare inom uthållighetsprov via SBK. 
Har även gått Pedagogisk barn -och ungdomsledarutbildning i idrott via SISU. 

Mitt intresse för längdskidåkning sitter i från tiden då jag tävlade längdskidor som junior i Åsarna och har även jobbat som skidlärare i Österrike, Mayrhofen och i Bydalen. 

Sajke´s Ymer och jag tog brons i SM 2010 i nordisk stil i Sundsvall och guld i SM 2010 i barmarksdrag i Mora. 

Ring eller maila mig om du har frågor.
Maila: info(@)agardhshundsport.se eller
ring: 070-7799323
Patrick Jones - Course author