Konsten att arbeta sin häst i Långa Tyglar

Har du önskat att du kunde göra annat med din häst förutom att rida den? Har du tänkt att det kan vara bra att kunna göra dressyr och mjukgörande övningar även från marken. Då har du valt rätt kurs!
Write your awesome label here.

 

Innehåll

  • Video
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgift
  • Certifikat efter godkänt slutprov

Du lär dig

I denna kurs går vi igenom grunderna ända från början, utrustning, kroppsspråk och vilka hästar det är lämpligt att starta med.

Vi går igenom vilka förkunskaper som måste finnas innan man sätter på tyglarna.

90 minuters lektionsfilmerI kursen ingår det 90 minuter lektionsfilmer fördelat på utrustning, förkunskaper och tre lektioner.

Sluten Facebook-grupp för alla kursdeltagare.
Du blir inbjuden till den slutna Facebookgruppen ”Långa tyglar - Grundkurs” i samband med att du anmäler dig. Här får du "direktkontakt" med din lärare som kan svara på dina frågor. Likaså kan du här dela med dig av dina framsteg och din utveckling.

Det perfekta sättet att träna hästar som har ryggproblem eller är på rehab.
På detta viset kan du träna din häst även om den är under rehabilitering och kanske ej bör bära en ryttare.

Just nu nedsatt pris pga av Coronan och jag vill att fler ska få tillgång till kursen! 
Din investering är 1 350:- och du har tillgång till allt material i ett år. (Ordinarie pris 2 700:-)

Kursplan:
Introduktion
Utrustning
Att tänka på – förkunskaper
Energi – hur använder vi det? 
Faser och blockeringar
Lektion 1 – Positionering start och stopp, hitta energierLektion 2 - Byta varv, serpentiner volter och övergångar, börja dansa med din hästLektion 3 – Travövningar med olika mönster, utveckla smidighetSlutprov – Med personlig feedback av Ewa Angantyr.
Alla som går igenom kursen och får godkänt slutprov får ett Certifikat på att kursen är genomgången.

Målgrupp & Förkunskaper

För dig som:
  • Vill göra mera med din häst än att rida.?

Förkunskaper:
  • En god relation med hästen och att ni båda litar på varandra. 
Din kursledare

Ewa Angantyr

Här ser du lite av min utbildning och bakgrund

Jag började med hästskötarutbildning på Wången. Skogskörarkurs, kurs i parkörning och fyrspann, inkörningskurser. Jag har i dagsläget kört in ca 40 hästar.

Rid- och körinstruktörsutbildning på Wången samt ett års arbete på Wången som hjälpinstruktör. Det var en härlig tid med alla dessa fantastiska nordsvenska hingstar!

Hos Karin "Bränna-Karin" Wågstedt fick jag lära mig väldigt mycket om unghästhantering och utbildning av den unga hästen. Karin lärde mig vikten av att kunna utbilda den unga hästen först på lång tygel så att hästen själv får hitta balans och spårning. Så fort man tar i tygeln så är risken stor att man stör hästens balans. Både häst och ryttare måste finna sin egen balans för att kunna gå vidare i sin utbildning. Förutom unghästutbildning så fick jag lektioner på hennes välutbildade dressyrhästar flera gånger i veckan då jag fick lära mig ända till de svåra rörelserna såsom piaff och passage.

Sedan åkte jag till:
Cadre Noir – där var jag i tre månader som privatelev hos Philippe Karl. Alla hästarna var utbildade till minst piaffnivå och flera av dem gjorde de högre skolorna ovan mark. Det var en mycket lärorik tid. Att få spendera så mycket tid i den underbara ridmiljön. Här fick jag upp ögonen för Long Reins/Långa Tyglar. I princip varje dag ingick det träningspass med Långa Tyglar. Där grundades även mitt intresse för akademisk ridning och läran om utbildningsstegen.

Jag fortsatte därför att utbilda mig hos Hanna Engström, Gotlands Ridakademi efter hemkomsten till Sverige.

Jag har tränat Natural Horsemanship sedan 2008 och finner det oerhört stimulerande att hitta ett sådant partnerskap till hästarna som man gör via NH-träningen. Att hitta ett sätt att kommunicera med dem så att de förstår och känner sig värdiga och stolta. Att lära sig att hästen kan uppföra sig som en partner och ta eget ansvar över vissa saker. Att hästen lär sig från födseln och att vi kan utnyttja det till vår fördel att få en samarbetsvillig och glad och harmonisk häst.

Eftersom dressyren ligger mig varmast om hjärtat så blev jag väldigt glad över att ha hittat Karen Rohlf och hennes unika ridfilosofi - Dressage Naturally. Hon inspirerar mig enormt i min utveckling till att lära mig dressyr på ett naturligt sätt.

Det är lätt att börja i fel ände. Vi börjar med bett och tagna tyglar och på så sätt kan vi lätt missa att hästen tappar självförtroende, balans och de fria gångarterna går förlorade. Hästen lär sig då från början att gå med mer vikt på frambenen. Att lära hästen att ”ta stöd” på bettet är bara ett sätt att förstöra hästens mun, förtroende och hälsosamma biomekanik. Jag förespråkar en lätt kontakt där vi båda är i balans.

Det finns en dynamik mellan energi, balans och avspändhet och dessa måste följas åt genom utbildningen.

För mig är NH inget som man bara utövar då och då utan det är en livsstil som man hela tiden utvecklas i och får mer kunskap om. Det finns ingen bortre parentes. Det finns alltid mer… Jag lär mig hela tiden.

Har du frågor m kursen är du välkommen att kontakta mig på e.angantyr@outlook.com eller tel: 070-244 64 34.

Varmt välkommen! Ewa
Patrick Jones - Course author
Nu kör vi!