Starta din egen utgivning av konsttryck

Tjäna mer. Utan att det kostar dig något.

En unik idé- och kunskapsbank för konstnärer. Att användas vid behov och i din egen takt.

“Tjäna mer. Utan att det kostar dig något?? Nu tar du väl i”, har många skrattat när jag försökt förklara giclée-teknikens fördelar för oss enskilda konstnärer.

Men det stämmer faktiskt. Jag blev själv förvånad när jag till fullo förstod den högkvalitativa digitala tryckteknikens många fördelar.

Se videon här så kommer du att förstå.

Jag har under flera år arbetat med att sätta mig in i detta på djupet. Gått utbildningar, testat material och tekniker liksom olika leverantörer.

Eftersom många frågar mig om hur man gör har jag, som en trevlig pensionärssysselsättning, beslutat mig för att sammanställa mina erfarenheter för att hjälpa mina kollegor att komma igång.

Dessvärre måste jag ta ut en mindre avgift för att täcka omkostnaderna. Hoppas du tycker att det är värt det. Introduktionspriset kommer endast gälla en kortare tid.
Du har obegränsad tillgång till materialet och 30 dagars nöjdhetsgaranti.

Välkommen till giclée-gänget.

Ingemar Kullgren
Write your awesome label here.

 

Innehåll

  • Video

Du lär dig

Det finns referenser till mer avancerad information för den som vill fördjupa sig ytterligare.
Men även om du är van "gicléeare" så är jag säker på att du kan hitta guldkorn som utvecklar din verksamhet ytterligare.

Målgrupp

För dig som:
  • Ännu inte startat din utgivning av konsttryck fullt ut och som behöver information och handledning för att komma igång.
  • Endast vill hålla dig uppdaterad om allt spännande som händer på detta område för eventuella framtida satsningar.

Din kursledare

Ingemar Kullgren

Gicléer är en nödvändig del av mitt konstkoncept.

Jag har utvecklat en speciell konstteknik. Jag använder varken duk eller pensel. Inte ens färg! Mina original skapas på metallplåt där jag applicerar olika ämnen som t ex vinäger och ättika som då reagerar kemiskt med metallen och skapar fantastiska färger och former. Besök gärna min hemsida www.on-line.gallery

Men den kemiska processen går inte att stoppa fullt ut. Jag måste därför fotografera plåten när jag är nöjd. Fotot använder jag sedan för att ta fram gicléer. Eftersom jag endast säljer just gicléer har jag varit tvungen att på djupet sätta mig in i hur man bäst utnyttjar denna teknik. Efter att ha gått kurser och testat många olika varianter och leverantörer har jag numera en egen giclée-printer och en fotostudio.

Jag har också en envis liten pedagog inom mig som tagit sig uttryck i att jag bl a varit lärare, rektor och redaktör på ett stort läromedelsförlag. Det är nog den lille rackaren som pockar på uppmärksamhet nu när jag ser fram mot att få dela med mig av flera års erfarenheter till mina kollegor.Välkommen att kontakta mig ingemar.kullgren@gmail.com.
Patrick Jones - Course author