Att våga skriva

Varje författare var först en läsare.

Den här kursen handlar om att våga skriva fritt, utan barriärer eller samhällets normer att ta hänsyn till. Det är inte så skrämmande som man kan tro – men man måste våga ta risken.
I kursen lär du dig att lyssna på dig själv, att inte ge upp och att ignorera dem som säger att du inte kan skriva – för ingen vet vad du har inom dig.

I kursen pratar vi om hur vi formar minnesvärda karaktärer, skriver realistisk dialog, och hur vi kan använda oss av våra egna erfarenheter till berättelser som andra kan ta till sig.

Hur skriver man om sådant som man kanske inte vågar prata om? Låt ingen tysta din röst. Du har rätt till, och äger, din egen historia.

Marcus kommer även att ge dig tips och idéer om hur du arbetar när du har skrivit klart din bok. Hur tar du kontakt med förlag och vad händer när ditt bokmanus har blivit antaget?

Välkommen till ”Att våga skriva” med Marcus Tallberg.
Du väljer nedan om du vill köpa kursen:
  • utan bokpaket och det lägre beloppet dras direkt.
  • med bokpaket där det även dras 500 kr på ditt kort dagen efter. Skicka din postadress till info@tallbergsforlag.se
Write your awesome label here.

 

Innehåll

  • Videolektioner
  • Nedladdningsbart utbildningsmaterial med övningar

Du lär dig

  • Att lyssna på dig själv, att inte ge upp och att ignorera dem som säger att du inte kan skriva.
  • Forma minnesvärda karaktärer.
  • Skriva en realistisk dialog.
  • Att använda dina egna erfarenheter till att skapa berättelser som andra kan ta till sig.


Målgrupp

För dig som vill men kanske inte vågar eller vet hur du skriver en bok.
Din kursledare

Marcus Tallberg

Nationaldagen 1989, samma år som Berlinmuren föll och “Den Lilla Sjöjungfrun” hade Disney-premiär, föddes jag i Trollhättan. Under de kommande åren kom språk och sagor att betyda mycket för mig. Jag skrev egna sagor och serier redan som barn, så jag fick tidigt träna och aktivera mina konstnärliga talanger.

Jag fick smaka på arbetslivet redan som 14-åring (det vill säga innan jag började på gymnasiet). Hos RFSL Trestad styrde jag upp deras befintliga kaféverksamhet, drev deras medlemstidning, DJ:ade på deras pubkvällar, och var även värd”inna” ibland.

Under gymnasietiden åkte jag runt i Västra Götaland och höll information. Jag blev intervjuad i TV och radio angående mitt engagemang inom RFSL. Lokaltidningen TTELA gjorde ett personporträtt ”Att våga ta steget” där jag fick berätta om hur det var att komma ut som bög. Det var förresten så min mormor fick reda på det. Den historien kan jag berätta en annan gång.

Min första bok, “Bögjävel”, publicerades 2008 - året jag tog studenten och flyttade till Stockholm där jag försökte få en omstart i livet. I Stockholm involverade jag mig i Stockholm Pride och jobbade som en av deras reportrar följande år. Det resulterade i att år 2011 blev deras videoreporter och under tre år hade jag mitt eget segment där jag jag sammanlagt har intervjuat över 300 artister, politiker och eldsjälar, bland annat Carola, Lena PH, Mona Sahlin och Indiens prins Manvendra Singh Gohil.

2016 påbörjade jag arbetet med att bilda Tallbergs Förlag efter att ha försökt få min tredje bok “Att vara Alice” utgiven hos flera förlag, bland annat de som givit ut mina tidigare böcker. Jag fick som svar att “Sverige är mättat på HBTQ-litteratur”, “Det finns ingen marknad för det” eller “Vi har redan en bok om en transperson”. Jag beslutade att ta saken i egna händer och startade ett företag som ska skapa förebilder och låta minoritetsgrupper få en röst i ALL typ av media. Ett år senare var förlaget verklighet och under de två första verksamhetsåren har vi publicerat 24 böcker, producerat1 dokumentär, förlagt musik, skapat kurser och vi erbjuder över 10 föreläsare. Jag kan säga att Sverige INTE är mättat på minoritetsmedia. Det här är bara början.
Patrick Jones - Course author